Tags in WordPress plaatsen

Hoe kan je de tags in WordPress plaatsen? Deze cruciale vraag om de SEO resultaten van een webpagina te verbeteren wordt op deze pagina beantwoord. Ik kan mijzelf namelijk voorstellen dat je niet helemaal begrijpt wat de tags zijn en waarom jij deze eigenlijk moet gebruiken! Op deze pagina leg ik het zodanig uit dat je weet wat de tags zijn en waarom deze toegepast moeten worden.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze informatieve webpagina en aan de tips die ik jullie zal meegeven.

Tags in WordPress plaatsen; wat zijn tags

Tags zijn woorden die de inhoud van een webpagina uitleggen. Het zijn net iets anders dan zoekwoorden; ze kunnen gezien worden als een label dat een bericht hangt. Tags worden in WordPress geplaatst met twee doeleinden: opmaak geven aan de alinea van een webtekst en SEO-optimalisatie.  Er zijn verschillende soorten tags, zoals de title tag, H1 tag, H2 tag, Meta Description tag etc. Op de webpagina zoekmachine optimalisatie, meest gestelde vragen worden de tags uitgebreid uitgelegd. Scroll wel even naar beneden tot aan ” natuurlijk zoekwoordgebruik”.

Wat is de bijdrage aan SEO?

Het plaatsen van de tags in WordPress pagina’s is een onderdeel van content optimalisatie en dus ook een belangrijk onderdeel om een website hogere waarde te geven in Google. Indien Google webpagina’s indexeert wordt er ook gekeken naar de tags: komen de zoekwoorden wel of niet voor in de tags?
Indien de zoekwoorden in de tags voorkomen, begrijpt Google beter waar de webpagina over gaat en dit is goed om de webpagina te optimaliseren.

Tags in WordPress plaatsen zorgen voor opmaak van alinea

Sommige tags, zoals de title tag, h1 tag en h2 tag kunnen vergeleken worden met de Kop 1 en Kop 2 in Microsoft Office word. De tags worden dus ook geplaatst om een webpagina te voorzien van een opmaak.

Hoe kan ik tags in WordPress plaatsen?

Nu zijn we beland bij de meest interessante alinea van deze webpagina: hoe kan ik tags in WordPress plaatsen?

Ikzelf doe het met de WordPress SEO plugin van Yoast. Het is een zéér handige plugin die iedere webmaster zou kunnen gebruiken; immers je hebt geen verstand nodig van HTML en codering.
Hieronder de uitleg voor het gebruik van deze plugin!

  • Stap 1: Installeer de WordPress SEO plugin: Aan de linkerkant van de WordPress Dashboard ziet u ”plugin”, hang met de muis op ‘’plugins’’ en klik op nieuwe plugin. Zoek naar WordPress SEO plugin, installeer en activeer deze.

Op dit moment kunt u gebruik maken van de SEO WordPress plugin; één van de ‘’must-have’’ plugins op WordPress. Als het goed is, is er ‘’SEO’’ in het oranje aan de linkerkant van de dashboard verschenen.

  • Stap 2 Voeg een nieuwsbericht: Ga aan de linkerkant naar ‘’berichten’’ en klik op ‘’nieuw bericht’’.
    Op dit moment ziet je de volgende pagina:

SEO yoast plugin uitleg

 

Bij ‘’titel hier invoeren’’ typ je de titel van de webpagina; dit is tegelijkertijd ook te Title tag. Vergeet niet om het zoekwoord hierin te verwerken.
En daaronder zie je…..

 

Tags in WordPress plaatsen

 

    • Stap 3: Voer de focus zoekterm in, oftewel het zoekwoord waarmee de webpagina is geoptimaliseerd.
    • Stap 4: Klik rechtsboven op ”opslaan als concept”: Als het opgeslagen wordt, kan er gezien worden in hoeverre het bericht is geoptimaliseerd. Indien de webpagina ”goed” is geoptimaliseerd, dan zal er een groen lichtje moeten branden.

Snippet voorbeeld laat zien hoe de resultaten voor de pagina in Google zichtbaar zal zijn. Bij Meta Description typ je waar de pagina over gaat. Bij pagina analyse kunt u bekijken in hoeverre de webpagina is geoptimaliseerd.

 

Heeft u nog verder vragen of opmerkingen over ”tags in WordPress plaatsen”, dan kan je altijd contact met mij opnemen

 

betrouwbare backlinks

Wij zijn een team van internet experts gespecialiseerd in SEO en linkbuilding. Dagelijks zorgen wij ervoor dat de websites van onze klanten beter gevonden worden in Google. Naast SEO advies en het optimaliseren van websites om hoger te scoren in Google gaan wij nog een stap verder. Wij plaatsen handmatig backlinks op relevante websites, startpagina’s en blogs, deze links zijn kwalitatief wat op korte termijn zorgt voor  goede resultaten.  Kies voor ervaring en Online Marketing advies